Pedagogia i metodologia

Pedagogia i metodologia

Sabeu que a més de ser la vostra professora d’anglès, també sóc la Pedagoga de l’acadèmia? 

Des de ben petita tenia clar que de gran volia ser mestra o professora, en aquells moments no sabia quina era la diferència entre una cosa o l’altra, però l’objectiu era estar a una classe i ensenyar als alumnes qualsevol cosa. Per això, quan vaig ser una mica més gran i vaig haver de decidir que estudiar a la universitat em vaig decidir per la Pedagogia. 

Ara, em preguntareu que és la Pedagogia? Doncs, és la ciència que estudia l’educació en totes les etapes de la vida. S’estudia tot: mètodes, metodologies, estratègies, models, recursos, entre d’altres coses. Amb l’estudi d’aquesta ciència el que es pretén és desenvolupar unes millors estratègies que ajudin al màxim als alumnes i millorar la realitat educativa en diferents àmbits: familiar, escolar, social i laboral. 

Va a ser a l’any 2013 quan vaig començar al Meeting Point com a alumna i havent superat els cursos satisfactòriament, vaig rebre l’oportunitat d’unir-me a la plantilla fent unes horetes en les extraescolars.  Però no va ser fins a 2 anys més tard que animada per les companyes i mestres que vaig preparar-me per a l’examen oficial FCE obtenint bons resultats. Desprès d’això la relació laboral va continuar amb més grups, més responsabilitats i més classes a l’acadèmia. 

Des de Meeting Point col·laboro a desenvolupar les nostres classes amb l’objectiu de potenciar la vessant comunicativa de l’anglès i així adquirir un domini fluid de l’idioma. Elaborem una metodologia feta a mida per als nostres alumnes. Som conscients de que no tots aprenem de la mateixa manera, ni amb la mateixa rapidesa, i per aquest motiu, el mètode d’ensenyança que nosaltres defensem és el treball per projectes. Mitjançant aquesta metodologia volem que els infants aprenguin a aprendre, garantim un aprenentatge més personalitzat i el més important, volem que aquest aprenentatge sigui significatiu, que no s’oblidi i que es mantingui. 

Considerem als alumnes responsables del seu propi aprenentatge, per això és molt important que el seu rol sigui actiu i participatiu. Així, l’ensenyament es fa des d’un punt de vista comunicatiu, on la participació de l’alumne es fa imprescindible. La motivació juga un paper importantíssim en l’aprenentatge; per això utilitzem temes i material d’interès per als alumnes, tenint en compte les seves necessitats, afeccions i edat, i sempre involucrant-los al màxim. En aquest sentit, cal destacar que durant el curs ells elaboren i presenten regularment els seus treballs i projectes tant individuals com grupals seguint pautes marcades pels professors.

Tot i que amb la pandèmia des de Març del 2020 ens em hagut de reinventar impartint classes online, les nostres ganes i il·lusió son les mateixes i en comptes de prendre’ns-ho com a quelcom negatiu ens ho hem pres com un repte diari i com una oportunitat per a continuar creixent i aprenent juntament amb els nostres alumnes.