Viatge a Islàndia

Hola viatgers de Meeting Point!

Quan sentiu el nom de Islàndia (ICELAND), què és el primer que us vindria a la ment? Una illa on les seves terres estan envoltades de gel, potser? I amb Groenlàndia (GREENLAND)? Pel contrari, una illa amb un terreny tot verd? Doncs, totalment contràries.  La nostra companya Marta ha visitat terres islandeses i així ens ho explica:

Mapa de elevación detallado de Islandia con carreteras, ciudades y  aeropuertos | Islandia | Europa | Mapas del Mundo

És una illa on pots viure grans fenòmens naturals i gaudir-ne d’espectaculars paisatges. Per poder donar la volta a l’illa únicament existeix una carretera que la rodeja tota. Durant els seus hiverns, degut a la seva situació de l’hemisferi nord u les poques hores de Sol, estan preparats per a que el Nord quedi incomunicat, realitzant activitats interiors, desenvolupant el món de la lectura i gaudint en família. A l’estiu, en canvi, aprofiten els llargs dies i hores solars per portar els nens a l’escola i gaudir-ne del bon temps per fer-ne activitats a l’aire lliure. 

Què pots descobrir-ne a Islàndia?

Els paisatges naturals que l’envolten ens porten des de les grans cascades i arcs de Sant Martí que es creen, passant per terrenys volcànics amb el contrast dels glacials on tenen sinèrgia des de cràters, zones de banys termals naturals o guèisers fins el primer parlament, el THINGVELLIR, amagat dintre d’un dels seus parcs naturals que es va veure desplaçat per una falla al terreny.  

SKÓGAFOSS, DETTIFOSS, GODAFOSS i GULLFOSS (-foss, cascada)

Hi ha diverses cascades emblemàtiques: 

  • Skógafoss, situada al riu Skógá, està considerada una de les cascades més bonica. El naixement d’aquestes aigües es remunta als dos glacials, al Eyjafjallajökull i a la part oest del Myrdalsjökull al Sud de la regió. Potser el primer us sona ja que el volcà enterrat al glacial va entrar en erupció al 2010 i l’aparició de grans quantitats de cendra i fums van tenir paralitzats els vols a totes dues bandes de l’Atlàntic. 
  • Dettifoss és una de les cataracta més poderoses de l’illa i la de més volum d’aigua d’Europa. És així que en molt poques ocasions es pots arribar veure totalment el seu recorregut al apropar-se. La seva potència i alçada de barranc és tal que es crea una boira al voltant i grans corrents d’aire. Durant el camí que segueixes per arribar al mirador acabes tant xop com si estigués plovent. 
  • Godafoss (Waterfall of the Gods) és reconeguda per la gran cataracta que forma al Nord de la regió. Prové del riu glacial Skjälfandafljot i és la més llarga formada al seu recorregut. D’acord a les llegendes islandeses, Porgeir Ljosvetningagool, el cap del comptat de Ljosavatn, qui vivia a la granja Ljosavatn, va llençar les estàtues dels déus pagans a la cataracta a l’any 1000 AD, després de decidir-ne que els islandesos havien d’adoptar la religió Cristiana. 
  • Gullfoss és la cataracta considerada dels atractius turístics més populars conjuntament amb la regió que l’envolta. És de grans dimensions i és possible contemplar les dos espectaculars caigudes que la formen així com la gran amplada al terreny. Prop de la seva ubicació trobem la zona plena de guèiser. Quan es visita aquesta part s’ha d’anar en compte d’on trepitges; tot el terra compta amb petits forats d’aigua calent i amb indicacions per veure les obertures dels grans guèisers naturals. El més conegut i contemplat degut als seus curts intervals de reacció és el guèiser Strokkur.
  •  

ALTRES PARATGES NATURALS QUE NO T’HAS DE PERDRE:

  • El glacial Vatnajökull és el glacial més gran de tota la Islàndia i es poden fer forces activitats al seu voltant. El llac Jökulsárlón es crea en una de les cantonades del gran glacial i hi ha la possibilitat de navegar-ho en barca o amfibi, fer excursions amb motos de neu, tot-terrenys o trecking, o realitzar passejos atents amb la oportunitat de veure animals en el seu hàbitat o el propi moviment que tenen els fragments de icebergs del voltant. 
  • El cràter Viti i la seva zona volcànica és espectacular. Aquí es té la oportunitat de veure el contrast del que gaudeix la zona: l’aigua que omple la seva base, sentir el calor del volcà juntament amb el contrast del fred gel que l’envolta. Prop seu, es pot gaudir de la zona termal natural creada a Mývatn on es molt fàcil relaxar.
  • La platja de sorra negra, Reynisfjara, i l’illa de Vik. Es una gran zona on alguns ocells creen els seus nius i són força representatius de la fauna de l’illa. També aquesta escena va aparèixer a Game of Thrones durant la setena temporada.
  •  
  • El þingvellir (Thingvellir) és una vall i parc nacional que té una gran extensió. És coneguda sobretot per la creació del primer Parlament, el qual es va veure desplaçat de manera natural pel moviment de les plaques tectòniques i trencament del terreny deixant a la vista una gran falla amb el seu recorregut. 

La diversitat d’animals és tal com es pot esperar estant al Nord de l’hemisferi. Hi ha punts estratègics on tens la oportunitat de descobrir cérvols, cavalls (una mica diferents als que veiem normalment), i trobes molts animals marins: una au coneguda com fraret atlàntic (“Frailecillos”), foques, balenes, i una gran varietat de peixos. Amb totes es seves costes, és possible veure la cultura vikinga i pesquera que envolta el territori.