Ruta a Normandia

Visita a Normandia

Hola viatgers!

Us porto de nou una nova ruta per visitar terres franceses, aquest cop pel nord de França, concretamente ens posem en marxa cap a Normandia amb la nostra autocaravana si, però que de nou podeu fer-la amb el vostre propi vehicle. Ens acompanyeu? 

Primera parada per assabentar-nos bé de la història Normanda, visita obligada a l’esglèsia de StMere, on visitem el paracaigudista conegut per divisar des d’alt de l’esglèsia tota la masacre de la guerra mundial. No podem marxar sense entrar al millor museu de St. Mere, la manera en que ho disposen tot és accessible no només pels adults sinó també pels infants, doncs aquí vàrem entendre tot el que veuríem més tard: bateries, búnquers, canyons, les platges de Utah, Omaha, Arromanches, Point du Hoc… una mica d’història i una mica de víkings normands. 


Si admireu tant com nosaltres a l’acadèmia la sèrie de Vikings, heu de visitar Caen; explica la llegada de Rollo i pare de Guillermo I, el conqueridor, rei d’Anglaterra i duc de Normandia. Però sens dubte, si voleu veure el poble més bonic, us espera a Honfleur; cuiden de conservar tot el seu passat víking al mil·límetre! El menjar a la zona és especialment exquisit, si podeu probeu la especialitat de la zona moules frites a la creme, o els fruits de mere mentre volteu mirant les cases ben guarnides, els museus, totes les flors als balcons, als carrers, a cada plaça! El port, la música, la seva decoració no us deixaran indiferents. A nosaltres ens va enamorar aquest poble, i de ben segur a vosaltres també.

 

I si sou seguidors de sèries, tant dels Víkings com de Lupin, la vostra ruta a de fer parada a Etretat. Quin monstre de pedra blanca; un sol dia no será prou per admirar-la: cal investigar entre grutes, jugar amb les marejades, veure-la de matinada, i banyar-se a la platja; però veure-la quan cau el sol, és realmente meravellós! Fer ruta caminant per sobre els acantilats, però també es pot veure des de Baix. Podem afirmar que són els acantilats ben bonics que mai hàgim vist! I finalmente, si passejeu pel poble, mireu de menjar la millor pizza de formatge francés, increíble! 

Posant punt  i final al viatge, la millor manera de fer camí a casa és passar abans per Ruan i admirar la enorme catedral que s’alça al bell mig de la plaça central, que era una de les meves missions en aquesta ruta per tal de veure la tomba de Rollo, primer rei víking, duc de Normandia de qui descendeixen tots els monarques a Europa. Així com també, veure la famosa estatua de Joana d’Arc que destacà en aquest poble, doncs aquí li van prendre foc.

Visitant el casc antic i admirant les catedrals, veiem per última vegada les belles casetes franceses colorejades, tant belles que fan del nord de França una meravella de país que visitar.  

I vosaltres, que espereu per fer la vostra ruta al nord de França?