La Romaxe viquinga a Galicia

about:blankCambiar el tipo de 4 bloquesCambiar la alineación del textoAñadir el título

Un any més ens sumem a la celebración del Up-Helly -Aah Festival pel qual es celebra les invasions vikingues. Tots aquells que ens coneixeu sabeu com ens agrada aquesta part de la història i la cultura dels països nòrdics, però deixeu-nos que us expliquem que fent un dels viatges per terres espanyoles, concretamente a Galicia, vam fer un descobriment que aquest any volíem compartir per celebrar amb vosaltres el Festival víking. 

A la provincia de Lugo, prop de Punta Castelos, indret força conegut de la costa, trobem O Vicedo, un Poblet que només passar a la vora us cridarà l’atenció perquè es tracta d’un lloc únic d’Espanya amb restes d’un assentament víking. Es tractaria d’una zona alta i un petit port, perfecta pels normands, ubicat a Os Moutillós, a la platja de San Román.Sigui realitat o una possible conjectura, el cert és que la vinculació d’aquesta preciosa localitat gallega amb la casta de guerrers conqueridors vinguts del nord és notòria. 

El més increíble és que, cada any, es celebra una Festa temàtica histórica que tracte de recrear la vida del víkings en l’assentament de Moutillós (San Román). Normalment es celebra en 2 dies a finals del mes de juliol. El primer dia, té lloc el pregó i una desfilada tant de cavallers cristians com de guerrers víkings pels carrers de O Vicedo.

El segon dia, és l’autèntic dia gran de la Romaxe Viquinga i es celebra a la platja de Area Grande, a San Román, on s’instal·la un campamant víking i un altre cristià; hi ha paredes d’artesania, menjar, etc.  Durant tot el dia té lloc el desembarcament del vaixell víking, l’espectacle de la lluita entre els Cristians i els víkings i, ja al campament, durant tota la tarda, tallers, jocs, espectacles nocturns de foc, boda vikinga, enterrament víking, etc. Una autèntica passada! 

Us deixem un enllaç al vídeo per veure més i gaudir d’aquest dia.