L’origen de Santa Claus

¿Santa Claus, Pare Noel, Father Christmas? 

Santa Claus ¿Quin és el veritable origen d’aquest icònic personatge del Nadal? Segur has escoltat diverses teories de Santa, del seu veritable origen i si realment va existir o no.

A continuació repassarem algunes de les més sonades, des de la figura utilitzada en el màrqueting de Coca Cola, el Pare Noel i fins a la disputa entre els països per la seva procedència.

Pare Noel, també conegut com Santa Claus, Viejito Pascuero o Sant Nicolau són alguns noms amb els quals es coneix universalment a el personatge que porta regals als nens per Nadal.

Aquest personatge està basat en la figura del bisbe cristià d’origen grec anomenat Nicolau, que va viure al segle IV a Anatòlia, a les valls de Lícia (Turquia). Aquest bisbe era molt generós amb la gent més humil i amb els nens.

El pintor d’origen suec, Haddon Sundblom, va ser escollit per Coca Cola per humanitzar i donar-li forma el Pare Noel en 1930. Aquest artista va utilitzar com a model els dibuixos de Nast i, a més, es va inspirar en la imatge d’un venedor jubilat, Lou Prentice , qui tenia una semblança física amb el personatge.

La popularitat d’aquest personatge es va expandir, amb el passar dels anys, i es va convertir en una llegenda urbana. Pel que Coca-Cola no va inventar el Pare Noel però va ser així com es va popularitzar.